Bruksområdet er allsidig og med sin flotte syre tåler den galant lyst kjøtt med fete sauser. Og ikke minst, til skalldyr- og både rød og hvit fisk.
Meyer-Fonné er perfekt også til torsk med lever og rogn, som det er sesong for nå i februar.
Eiendommen hvor vinen produseres har vært en familiebedrift i tre generasjoner som stammer fra en sveitsisk familie som emigrerte i til Katzenthal i 1732. Félix Meyer (1877-1964) var grunnleggeren av eiendommen. Han er godt kjent i Alsace og er den som produserer vin i dag.
Det er investert mye penger for å forbedre kvaliteten og det er kjøpt opp flere eiendommer i omegnen.
I denne “reserve” vinen brukes druer fra ulike druemarker og druestokker, unge og gamle og fra Grand Cru marker.
Drue: 100% Riesling
Øyne: Lys strågul
Nese: Nektarin, grapefrukt, lime og sitron, snev av grønne og røde eple og mineralitet.
Tunge: Nydelig syre/ sødme balansert, ren og klar med en flott forfriskende finish.
Vinen tåler lagring og kan bare bli bedre. Drikkes best rundt 2020 til 2023.
Vinmonopol nr.: 2762501
Pris: kr 199,90