Cognacsmaking

Det er to ulike tradisjoner for laging av Cognac, den tradisjonelle måten og det vi kaller Brut. Cognac blir sortert etter produksjonsmetode, alder og kvalitet.

I den tradisjonelle måten er det tillatt og tilsette ulike smak-og fargeforsterkende stoffer, som f.eks karamell, vann, eikeuttrekk, sukkerkulør og sukkerlake. Men ved Brut er det ikke tillatt med noe som helst form for tilsetninger, og de edle dråper har både farge og smak kun på bakgrunn av aldring og lagring på fat.

På en kveld hvor vi smaker på Cognac, tar vi for oss en fire-fem ulike typer, og da ifra begge tradisjoner. Jeg holder et kort foredrag hvor du lærer om produksjon, destillasjonsprosessene, valg av glass og litt historie. Vi setter deretter de ulike typene Cognac mot hverandre, og lærer hvordan vi kan kjenne igjen de ulike kvaliteter. 

Varighet: 1-2 timer (alt etter ønske)

Aldersgrense: 20 år

Kursoversikt

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Vinsans Nyhetsbrev

Meld deg på mitt nyhetsbrev og få sanselige nyheter og anbefalinger direkte i mailboksen!