Mennesket er ikke skapt for å spise lammefett uten å drikke akevitt. (Lars Sponheim)

Vi smaker på 5 akevitter, 4 åpne og den siste som en blindtest. Dette er fire brune og en blank.

Akevitt er definert av sin smakskraft og alder, altså hvordan kraftigheten i akevitten oppleves.

Vi lærer om akevittens historie og ulike produksjonsmetoder, og lærer hvordan smake på akevitten og om typer glass.

Smakeverkstedet tar for seg fire-fem ulike smaker, og setter disse opp imot munnfølelsen for å finne harmonier. Vi lærer hvordan de ulike akevittene passer til utvalgte smaker, og hvilke kombinasjoner som bør unngås.

Kursoversikt

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Vinsans Nyhetsbrev

Meld deg på mitt nyhetsbrev og få sanselige nyheter og anbefalinger direkte i mailboksen!