Her er kjøttet lyst med mye fett. Tilbehøret er egentlig vin-fiendtlig, surkål og rødkål – med syre som ikke spiller på lag med vinen. I tillegg er det en del søtlige grønnsaker, gulerøtter, erter, blomkål og ikke minst svisker som krever litt syre.
Derfor må man tenke fruktige viner og garvestoff som ikke kolliderer med tilbehøret, men samtidig har rensende effekt.
Alternativ 1: Bertani Valpolicella Ripasso 2012
Dette er en vin som er laget etter Ripassometoden. Det vil si at vinen har en andregangs gjæring på restene av Amaronevin. Valpollocellavin helles opp i gjæringskaret etter at Amaronevinen er tappet ut. Det vil ligge igjen rester etter Amaronen, smaksstoffer og sukker.
Vinen begynner å gjære igjen og det frigis masse smaksstoffer og kraft fra restene etter Amaronevinen. Ripassometoden gir vinen mindre syre, men mer alkohol og tannin /garvestoff. Dette gir som regel aromaer som minner om syltede og overmodne bær.
Druer: 80% Corvina, 20% Rondinella
Farge: Dyp rød
Aroma: Røde bær og urter, innslag av tørket frukt, mandel og fat
Tunge: Ung, røde bær og tørket frukt, fruktsødme og konsentrert ettersmak
Alkohol: 13,5 %
Alternativ 2: Canaletto Montepulciano d’Abruzzo 2010/2012
Druen er hoved-drue i sentral Italia, særlig de østlige Abruzzo-, Marche- og Moliseregionene. Druen er kjent for sin silkemyke smak, sterke farge, og bløte saftige tanniner.
Drue: Montepulciano d’Abruzzo 100%
Farge: Dyp rød
Aroma: Mørke bær, touch av pepper, nøtter, kirsebær, jordsmonn og kirsebær
Tunge: Bløtt og saftig anslag, bløte tanniner, mørke bær og urter, fast og litt varm ettersmak
Alkohol: 13,0%