Ribbe er ett lyst kjøtt, nesten litt søtlig på smak, men dog fet og i utgangspunktet lett å finne vin til. Men så har man garnityrene som lager litt krøll for oss. Sammen med ribben serverer mange av oss medisterkaker og medisterpølse/ sossiser som også er masse fett.


Her er surkål, rødkål, svisker, epler, erter, gulerøtter, blomkål, masse syre og sødme som man bør ta hensyn til. Dette krever viner som er syrefriske og konsentrerte da syren skal rense fettet i munnhulen og samtidig harmonere med de søtlige garnityrene. Syrene som finnes i tilbehøret vil nemlig stjele syren i vinen og vi vil oppleve at vinene blir daffe og slappe ja til og med litt bitre. Det er jo ikke det som er meningen, vi vil heller oppleve at vinene beriker maten og måltidet.

 

Hvite viner:


4874901
4874901 De Bortoli Murphy's Vineyard Hunter Vally Semillion 2007
kr 159.90
Til den prisen er det løp og kjøp.
Plukket ut en Australier på druen Semillon, vinen er 10 år gammel og har en nydelig syre med en god lang ettersmak. Denne vil passe meget godt til Juleribbe med tilbehør. Frisk og saftig, sammensatt preg av moden frukt, sitrus og mineraler.

1087801
1087801 Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett feinherb 2016 
kr 174.90
Riesling til ribbe går meget godt, denne har restsukker, 16,5% men en fantastisk syre. Feinherb er å regne som en halvtørr vin med en fantastisk frisk syre som gir en balansert vin. Dette gjør vinene til anvendelige matviner og jeg mener at den vil harmonere godt til juleribbe med syrlige og søtlige tilbehøret.

 

3450801
3450801 Laureau Les Genêts Savennières 2013
kr 269.90
Dette er en hvitvin som er laget på druen Chenin Blanc og er fra Loire. Dette kan være for viderekomne både på aroma og smak. Denne vinen kan nytes både til ribbe og røkt pinnekjøtt. Her er masse modne frukter og en den nydelige syren er godt balansert med sødmen.

Røde viner:

 

857701 1
857701 Ch. Dudon 2008
kr 155.-
Kom over denne vinen fra Bourdaux i høst, en bløt og saftig vin, med ett lite sting av tørrhet på finish og jeg har brukt den til ulike ting, blant annet, kokt torsk, pinnekjøtt og ribbe. Da vil jeg anbefale denne til juleribbe i og med den har noe mye av det som vil harmonere både med salt og fett.

 

5506001 1

5506001 Lavignone Barbera d'Asti 2016
kr 159.90
Barbera druen er perfekt til Juleribbe, vinene har lite tanniner men høy fruktighet. Vinen bør ha høy fruktighet når tanninstrukturen er lav. Vinen er saftig og vil ikke trigge syrene i tilbehøret til ribben. Kan trygt anbefales til kalkun også.

 

7831401 1

7831401 Battle of Bosworth Puritan Shiraz 2016
kr 175.-
Dette kan også være for de som liker å prøve noe nytt! Dette er en vin på Shiraz druen som gir kraftige viner. Denne vinen er ung med ett bløtt og saftig preg, har ett modent bærpreg, syltetøyaktig men samtidig vil tanninene vil rense godt opp. Kan også prøves til urøkt pinnekjøtt.

Er du interessert i å lære mer om Vin og mat? Har du eller firmaet ditt lyst til å ha et eget smakeverksted? Ta kontakt da vel! Les mer om hva jeg kan tilby deg her.

Kursoversikt

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Vinsans Nyhetsbrev

Meld deg på mitt nyhetsbrev og få sanselige nyheter og anbefalinger direkte i mailboksen!