Raking har tradisjoner tilbake til 1300-tallet i Norge. Fisken blir saltet og lagt i saltlake før den går gjennom en gjæringsprosess i en til tre måneder. Den ferdige rakfisken har, i tillegg til å være veldig salt, en rik og moden smak.

Til slik smaksrik mat med mye fett og salt passer det best med drikke som også smaker mye. For mange er akevitt et sikkert og tradisjonelt valg. Men både vin og øl kan også passe fint til rakfisken. Rødvin passer ikke da vi vil oppleve metall i munnhulen.. Den største krasjen mellom mat og vin. Salt demper friskheten og fruktigheten i vin. Vinen må derfor ha ekstra mye friskhet og fruktighet for å stå til maten. En Riesling fungerer veldig fint.I tillegg kan noe restsødme virke lindrende mot det kraftige saltpreget. 
Kilde: Vinmonopolet

 

2083001 1
2083001 Wittmann Riesling Trocken 2016

kr 159.90
Dette er en vin som kommer fra Rheinhessen og er en syrefrisk og fruktig vin. Syren i vinen vil fint takle saltet i rakfisken, ja kanskje til og med gjøre den leskende.

 

6866001 1
6866001 Tezza Pinot Vino Spumante Extra Dry 2015

kr 175.-
Denne musserende vin er blitt testet mot Rakfisk og vant testen på Hallingstuene under Nasjonalpark mesterskapet i Rakfisk i 2016. Dette er en musserende fra Italia/ Veneto laget på 100 % Pinot Grigio. Spumante er en musserende, italiensk vin fra den sørøstlige delen av Piemonte-regionen rundt byene Asti og Alba. Lillebroren er Moscato d'Asti fra samme region og av samme drue. Den virker perlende i forhold til Spumante og har lavere alkohol. Prøv denne Spumante!

 

7434701 1
7434701 Le Fief Seigneur Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2016

Kr 149.80
Vi kommer vel ikke utenom en Muscadet laget på 100 % Melon de Bourgogne (Muscadet). Vinen ligger på bunfallet i 6 mnd for å oppnå friskere syre. Denne vinen gir deg også ett snev sødme som også vil harmonere med rakfisken.

 

Er du interessert i å lære mer om Vin og mat? Har du eller firmaet ditt lyst til å ha et eget smakeverksted? Ta kontakt da vel! Les mer om hva jeg kan tilby deg her.

Kursoversikt

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Vinsans Nyhetsbrev

Meld deg på mitt nyhetsbrev og få sanselige nyheter og anbefalinger direkte i mailboksen!