Dette er omtrent like vanskelig som til Rakfisk, selve lutefisken er det nesten umulig å sette vin til. Den er skikkelig uvenn med rødvin. Det man må ta hensyn til er tilbehøret og her er det ulike ting i forhold til tradisjoner i det ganske land.
Men ertestuing, bacon og baconfett, brunost, geitost, sirup, hvit saus, sennep, mandel potet, smør, lefser, er der mer?
3453301 Gentil Hugel 2015
kr 139.50
Hvorfor ikke gjøre det enkelt, jeg anbefaler en Edelzwicker som er vin fra Alsace. Drueblandingen må bestå av minst 50% Riesling, Muscat, Pinot Gris og / eller Gewurztraminer, resten består av Sylvaner, Chasselas og / eller Pinot Blanc. Hver druemost må være individuelt vinifisert og har blitt godkjent som AOC Alsace. Gentil kan ikke markedsføres før det er godkjent etter testing fra butikken. Dette er en vin som oppleves lett søtlig i munnen, har flott syre som vil rense opp med alt det fete som er tilbehør til lutefisken
5724901 Bassermann-Jordan Riesling Trocken 2015
kr 249.90
En flott produsent i Pfalz som jeg også har besøkt. Dette er en ung tørr og syrefrisk og fuktig vin. Vinen har noe floralt preg og det vil fungere godt til lutefisken.
5235901 Schloss Johannisberg Gelblack Riesling Trocken 2016
kr 189.90
En topp produsent i Rheingau. En flott vin og er godt syre/ sødme balansert.
Er du interessert i å lære mer om Vin og mat? Har du eller firmaet ditt lyst til å ha et eget smakeverksted? Ta kontakt da vel! Les mer om hva jeg kan tilby deg her.