Hva har vi for desserter til jul? Jo, multer, iskrem, riskrem, karamellpudding, fruktdesserter, sjokoladedesserter osv. Her må man tenke helhet, mye av dessertvinene kan brukes til flere av dessertene.

Riskrem, iskrem og fruktdesserter:

Brachetto, Moscato, Tokaji Aszu, Muskatell eller Eiswein til frisk frukt.
Sauternes, Riesling Beerenauslese eller andre edelsøte viner til bakt og kokt frukt

 

Karamellpudding:

Vin santo, Tokaji Aszu, Trockenbeerenauslese, Madeira eller Eiswein

 

Multekrem:

Pineau de Charente, Tokaji Aszu, Riesling Beerenauslese eller Madeira

 

Sjokoladedesserter:

Recioto, Mas Amiel, Passito eller ung fruktig portvin.
Til hvit sjokolade passer edelsøte hvitviner godt.

 

Julekaker og julegodterier:

Tokaji Aszu, Vin Santo, Søt Oloroso Sherry, Tawny port, Madeira, Moscatel de Setubal.
Kaker med mandelmasse, kransekaker, bruk gjerne Pineau de Charente.

Kursoversikt

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Vinsans Nyhetsbrev

Meld deg på mitt nyhetsbrev og få sanselige nyheter og anbefalinger direkte i mailboksen!