Her kommer noen anbefalinger til påsken 2018. Alle disse vinene skal være å finne på Vinmonopolet.

 

1493001 1

Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut
kr 189,90
Maison MAISON LOUIS PICAMELOT ligger ca en ½ time sør for Beune.
Vinen er laget av Pinot Noir (57%), Chardonnay (32%) og Aligoté (11%) fra drueområder Côte Chalonnaise, Côte de Beaune og Côte de Nuits.
Utbytte i vinmarken er 70 hl/ ha og de tar ut ca 100 l druemost på ca 150 kg druer. Her lages vinen etter nesten det samme prinsipp som i Champagne.
Fantastisk vin til aperitiff, canapeer og snitter.

 

5271301 1

Finca Villacreces Pruno 2015 Spania
kr 169,90
Dette er naboen til det berømte Vega Sicilia, Castilla y León, Ribera del Duero, og hovedstaden i distriktet er Valladolid som ligger litt over en time nord for Madrid.
Druene eiendommen har er for det meste den spanske druen Tempranillo men det dyrkes også cabarnet savignon, grenacha, malbec, og merlot.
Landskapet preges av flatt, mykt bølgende terreng på høyder mellom 750 og 900 moh. Jorda veksler mellom skiftende tertiære lag av finkornet - leirholdig sandjord og mergel. Dette jordsmonnet gjør til at vinene er noe av det beste som lages i Spania, er meget komplekse og veldig egnet for lagring.
Perfekt vin til lammelåret påskeaften eller når dere måtte spise den! Dette er en vin som tåler det meste av fett, sauser av fløte, rømme og smør.

 

6833401 1

Las Cepas La Cavera Garnacha 2016 , Spania
kr 155,-
Dette er en økologisk vingård, siden 1996, i La Rioja og jordsmonnet er kalksteinstein. Alder på Garnacha druestokkene er over 40 år. At vinen er laget på denne druen 100% er unikt i La Rioja. Vinen lages i 3000 l store sement tanker. Sementen er porøs og da får vinen luft som igjen gir den ett lett grønt preg. Garnacha gir viner med høy alkohol og dermed søtlige på anslag, husk alkohol er søtt.
Dette er vin som vil passe meget godt til grillingen i påsken, det lar seg vøre, oksekjøtt, lam og vilt. Her er jo tilbehøret fete rike sauser som matcher tanninene veldig godt.

 

7771201 1
Ch. Rioublanc 2010, Bourdaux, Frankrike
kr 159,90
En kommer ikke utenom en Bourdaux vin til påskelammet, og her kommer en moden og drikkeklar vin som passer perfekt. Vinen er laget på Cabernet Sauvignon 25%, Merlot 75%, er bløt og saftig, biter deg litt i finishen. Dette er et godt kjøp og dere får masse vin for pengene. Dette er en økologisk laget vin og årgang 2010 som skal være topp. Unik til prisen.
En flott Bourdaux for de som vil bytte ut spanjolen til lammet i påsken.

 

4592301 1

Il Falchetto Brachetto d'Acqui 2017
kr 149,90
Dette er en Piemontevin, rød på farge, søtlig lett frizzante, lette bobler, dessertvin med lav alkohol, som er nydelig til flere gode desserter i påsken. Jeg satte den til hvit sjokolademosse servert i eggeskall med pasjons- og mangopurè. Perfekt.
Vinen er også nydelig til jordbær med iskrem, luna skogsbær i sukkerlake med iskrem.
Vinen er laget på Brachetto druen som nesten bare vokser i Piemonte.

God påske alle vinentusiaster!

Er du interessert i å lære mer om Vin og mat? Har du eller firmaet ditt lyst til å ha et eget smakeverksted? Ta kontakt da vel! Les mer om hva jeg kan tilby deg her.

Kursoversikt

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Vinsans Nyhetsbrev

Meld deg på mitt nyhetsbrev og få sanselige nyheter og anbefalinger direkte i mailboksen!