Vintips til pinnekjøtt og ribbe
Pinnekjøtt
Kjøttet kan værte både saltet, tørket, røkt og urøkt. Tilbehøret er som regel søtlige grønnsaker som kålrabistappe.
Kjøttet kan værte både saltet, tørket, røkt og urøkt. Tilbehøret er som regel søtlige grønnsaker som kålrabistappe.
Våren er tiden for hvitt. Jeg anbefaler denne uken Dom. Hamelin 2014, klassisk fransk Chablis.
Nydelig drikke-vin, men pass på temperaturen, 8-10 grader holder friskheten best i vinen.
Bruksområdet er allsidig og med sin flotte syre tåler den galant lyst kjøtt med fete sauser. Og ikke minst, til skalldyr- og både rød og hvit fisk.
Meyer-Fonné er perfekt også til torsk med lever og rogn, som det er sesong for nå i februar.
Bonterra Chardonnay er en økologisk vin fra Bonterra Vinyards, California, USA. En god vin i førjuls-tiden.
Jeg synes dette er vin som gir et godt bilde av Chardonnay druen. Det er en ung og saftig vin med de klassiske tonene fra druen som er smør og nøtter. En anelse honning, tropisk frukt og mineralitet.